Stel Internettoegang In Windows XP In

Voordat de toegang tot stand wordt gebracht, moet worden gecontroleerd of de DSL-modem, splitter en voedingseenheid (NTBA) correct zijn geïnstalleerd. Hier is een schakelschema beschikbaar voor de DSL-faciliteit. Wanneer de DSL-poort actief is, licht de synchronisatielamp op het DSL-modem op. Anders moet de DSL-verbinding nog worden geactiveerd. Het is ook belangrijk om goed te kijken naar je contract, als dat afloopt kun je wellicht eens beginnen met internet vergelijken om kosten te besparen.

Als de verbinding tot stand is gebracht, kunt u beginnen: een internetverbinding wordt ingesteld via het bedieningspaneel. Dit is te bereiken via het startmenu via het item Instellingen. In het Configuratiescherm is het onderdeel Netwerkverbindingen geselecteerd. Onder Netwerktaken wordt de optie “Nieuwe verbinding maken” geselecteerd. Overigens even een tip, als je kunt beschikken over glasvezel is het ook slim om te beginnen met glasvezel vergelijken, dat kan je veel besparen op maandelijkse kosten.

Nu wordt de verbindingsassistent geopend. Klik op “Volgende”. Op de volgende pagina, selecteert de gebruiker het punt: “Verbinding met het internet” op de derde pagina, moet het vak ‘Verbinding maken via een breedbandverbinding’ moet worden geactiveerd. Na het klikken op “Next”, de naam van de provider nu vereist, na het verzoek gebruikersnaam en wachtwoord volgt in te voeren. Bovendien kan een verbindingsnaam worden bepaald, b.v. B. Internettoegang.

De benodigde gegevens staan in de bevestigingsbrief die de provider naar de klant heeft gestuurd. Na nog een klik op “Volgende” is de installatie voltooid. Het is logisch om het verbindingssymbool als een snelkoppeling op het bureaublad te maken: rechtermuisknop, koppeling maken. Iedereen die nu op internet wil inloggen, moet dubbelklikken op de snelkoppeling en is op de informatiesnelweg.

 

Stel internettoegang in Windows Vista in

Natuurlijk moet hier ook worden gecontroleerd of de internetverbinding actief is. Dat wil zeggen, dezelfde procedure als hierboven beschreven voor Windows XP. Onder Windows Vista is een link naar de “Verbinding” beschikbaar in het startmenu aan de rechterkant. Wanneer hierop wordt geklikt, wordt het dialoogvenster “Verbinding maken met een netwerk” geopend. Natuurlijk kunt u dit dialoogvenster ook via het Configuratiescherm bellen, wat ingewikkelder is.

In principe kan dezelfde procedure worden gevolgd als onder Windows XP. Bij het invoeren van de gebruikersgegevens kan de optie “Sta andere gebruikers toe om deze verbinding te gebruiken …” te selecteren. Dit is handig als meerdere gebruikers met hun eigen toegang op dezelfde pc zijn ingesteld. De instelling van verschillende gebruikersaccounts is mogelijk via het bedieningspaneel.